δεν τη θέλω τη σιωπή, προτιμώ τις λέξεις... με κάθε τίμημα....

Αφιέρωμα στη Μοσχολιού στις 30 Μαρτίου στη σκηνή του Passport στον Πειραιά

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων διοργανώνει αφιέρωμα στην μνήμη της λαϊκής τραγουδίστριας Βίκυς Μοσχολιού.
Η σπουδαία ερμηνεύτρια, που με τη φωνή της σφράγισε την ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, έφυγε στις 16 Αυγούστου 2005. Η δωρική φωνή της συνδύαζε τη θηλυκότητα με την αυστηρότητα και τη μελαγχολία, απαλλαγμένη από μελό υπερβολές, η Bίκυ Mοσχολιού επί 40 χρόνια υπηρέτησε ένα ρεπερτόριο που πολλοί συνάδελφοί της ζήλεψαν. Το λαϊκό κορίτσι από το Αιγάλεω, που έμαθε την τέχνη της κορδελιάστρας, έγινε από τα 19 της χρόνια μία από τις πιο αγαπημένες ερμηνεύτριες του λαϊκού μας τραγουδιού. Γλυκιά, άμεση, ντόμπρα και υπερήφανη έδωσε μέχρι το τέλος με αξιοπρέπεια τη μάχη της με τον καρκίνο.
Ο Mάνος Χατζιδάκις είχε χαρακτηρίσει τη φωνή της ως «Το βιολοντσέλο της ελληνικής μουσικής», ενώ ο Γιώργος Zαμπέτας μιλούσε πάντα με θαυμασμό για τη «μεγάλη Bικάρα». «Είμαι περήφανος που μου έκανε την τιμή να ερμηνεύσει το καλύτερο τραγούδι μου, τη "Μαρκίζα"» έχει πει ο Μάνος Ελευθερίου καθώς και «Δωρική τραγουδίστρια. Ογκόλιθος», ήταν το εύσημο που της είχε απονείμει με τη σειρά του ο Μίκης Θεοδωράκης.

Τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, στη Μουσική Σκηνή Passport οι:

Γιώτα Νέγκα – Σοφία Παπάζογλου – Αργυρώ Καπαρού – Ανθούλα Μίχου & οι απόφοιτες του Μουσικού Σχολείου Πειραιά Δέσποινα Ζαχαρίτσεφ και Δώρα Κανά θα ερμηνεύσουν αξέχαστα τραγούδια της Βίκυς Μοσχολιού. Την παρουσίαση της βραδιάς έχει αναλάβει ο Γιώργος Τσάμπρας. Το Αφιέρωμα θα τιμήσουν με την παρουσία τους φίλοι και συνεργάτες της Βίκυς Μοσχολιού.

Ορχήστρα

Μπουζούκι: Ζαχαρίας Γερασκλής
Μπουζούκι: Δημήτρης Κουφογιώργος
Κιθάρα: Δημήτρης Γαλίτης
Φλάουτο/Κλαρίνο: Αντώνης Καλιούρης 
Βιολί: Παύλος Μπατσικούρας
Κρουστά: Δημήτρης Πράσινος
Μπάσο: Γιώργος Μπουλμάνος
Πιάνο: Στέλιος Φραγκούς

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015, 21:00
Μουσική Σκηνή Passport, Kαραΐσκου 119 - Πειραιάς τηλ. 2104296401
Είσοδος 7€/9€ με κρασί ή μπύρα


Δημοσιέψτε το..