Ποτέ δε βρίσκει ο έρωτας νησί να ξαποστάσει......

Στις 23 Απριλίου συναυλία αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο με τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ στο θέατρο Badminton

 Με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Μαίρη Λίντα, Μπάμπη Τσέρτο, Φωτεινή Δάρρα, Σοφία Παπάζογλου, Ζωή Παπαδοπούλου, Γιώργο Αιγιώτη, το Θάνο Καλιώρα και φυσικά τον ίδιο το Χρήστο Νικολόπουλο θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη και το έργο του.

Όλα αυτά την Τρίτη 23 Απριλίου στο Θέατρο Badminton. Την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και τους σολίστ θα διευθύνει ο Αναστάσιος Στρίκος.

Οι συνθέσεις του Χρήστου Νικολόπουλου από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 μέχρι και τις μέρες αποτελούν τομή στο νεότερο λαϊκό τραγούδι. «Πατώντας» στους πρωτομάστορες του είδους –με πολλούς από τους οποίους συνέπραξε στο studio αλλά και σε μαγαζιά και συναυλίες- ο Νικολόπουλος μπόλιασε το κλασικό λαϊκό με ανανεωτικά στοιχεία και ευρηματικές δομές χάρη στην προσωπικότητά, την αισθητική, το ένστικτο και την τεχνική του. Άλλωστε μιλάμε για ένα δεξιοτέχνη του μπουζουκιού με τεράστια θητεία στο «πάλκο» και τις ηχογραφήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι η δημιουργίες που υπέγραψε ο Νικολόπουλος συνεργαζόμενος με κορυφαίους ερμηνευτές (Καζαντζίδη, Γαβαλά, Διονυσίου, Αγγελόπουλο, Νταλάρα, Αλεξίου, Βιτάλη, Μητροπάνο, Πάριο, Διαμάντη, Βοσκόπουλο, Μητσιά, Βελή, Γλυκερία, Αρβανιτάκη, Μακεδόνα, Κούκα κ.ά.) και στιχουργούς (Λευτ. Παπαδόπουλο, Ελευθερίου, Πυθαγόρα, Ρασούλη, Δαβαράκη, Γκόνη, Χαψιάδη κ.ά) παραμένουν διαμάντια παντοτινά της τραγουδοποιίας των τελευταίων 50 ετών: Νυχτερίδες κι αράχνες, Την Παρασκευή το βράδυ, Το αγριολούλουδο, Νύχτα στάσου, Υπάρχω, Κάτω απ’ το πουκάμισό μου, Στο σταυροδρόμι, Όλες του κόσμου οι Κυριακές, Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει, Άιντε μάτια μου γλυκά, Μια γυναίκα μπορεί, Παίξε Χρήστο επειγόντως, Ξένος, Με το στόμα γεμάτο φιλιά, Μία είναι η ουσία, Ο τραγουδιστής, Εγώ θα σου μιλώ με τα τραγούδια μου, Ο Σαλονικιός, Με σκότωσε γιατί την αγαπούσα, Στων αγγέλων τα μπουζούκια, Οι νταλίκες (Με τα φώτα νυσταγμένα), Κάποια κάπου κάποτε, Ξημέρωμα 1ης Ιανουαρίου 2000 μ.Χ., Και φούμα φούμα, Της καληνύχτας τα φιλιά, Το ποδήλατο, Κάτσε καλά, Μη μου λες αντίο, Ψίθυροι καρδιάς, Γκρίζα -σε ποίηση Κωνσταντίνου Καβάφη και τόσα ακόμη…

Η σύμπραξη δε με το Βασίλη Παπακωνσταντίνου επί σκηνής θα «προλογίσει» και τη νέα δισκογραφική δουλειά τους πάνω σε στίχους του Θοδωρή Γραμμένου που θα θα κυκλοφορήσει αμέσως μετά το Πάσχα.


Δημοσιέψτε το..