δεν τη θέλω τη σιωπή, προτιμώ τις λέξεις... με κάθε τίμημα....

Η Σοφία Παπάζογλου στην μουσική σκηνή "Παυσίλυπον" στην Καρδίτσα την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου

      Η Σοφία Παπάζογλου στο τραγούδι ,ο Ντάσο Κούρτι στο ακορντεόν κι ο Βασίλης Κετεντζόγλου στην κιθάρα, γνωστοί για τις πολλές και διαφορετικές καλλιτεχνικές τους δραστηριότητες στο χώρο της μουσικής και του τραγουδιού, ξεκίνησαν προ διετίας ένα κοινό μουσικό ταξίδι, ενώνοντας τις μουσικές τους ανησυχίες και αναζητήσεις.

     Δημιουργήθηκε έτσι η  μουσική παράσταση «Ένα Παράξενο Ταξίδι» με τραγούδια σημαντικά και αγαπημένα, που όμως ακούγονται όλο και σπανιότερα. Μπλεγμένα με  τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία και αυτοσχεδιασμούς, συνθέτουν ένα  ιδιόμορφο και άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα που εκτείνεται από το έντεχνο και το ξένο τραγούδι ως το λαικό και την παράδοση μας.

 

    Η «Παναγία των Πατησίων» του Χατζιδάκη, η «Πρωτομαγιά» του Σαββόπουλου, το «Παλιό το μονοπάτι» του Τσετίνη, το «Un ano de amor» των  «Ψηλών τακουνιών», οι «Μοναχικές γιαγιάδες» της Ελένης Βιτάλη, ο «Ποταμός» της Σοφίας, τα «Έρημα χωριά» του Ντάσο, η  «Καππαδοκία» του Βασίλη και άλλα  ιδιαίτερα και μοναδικά στο είδος τους κομμάτια πλέκουν την ιστορία αυτού του παράξενου ταξιδιού που ξεκίνησαν οι τρεις συνταξιδιώτες.

 

 Ένα ταξίδι, λοιπόν, με αποσκευές μια φωνή, ένα ακορντεόν, μια κλασική κιθάρα θα λάβει χώρα στη μουσική σκηνή του "Παυσίλυπον" στην Καρδίτσα την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 10.00 μ.μ. με τραγούδια απρόβλεπτα, με τη δική του ιστορία το καθένα, το δικό του προσωπικό ταξίδι, το δικό του αποτύπωμα στον χρόνο όπως τα ερμηνεύουν οι τρεις καλλιτέχνες με τη δική τους ματιά και «ψυχή».  

  Προσφάτως κυκλοφόρησε και η δισκογραφική δουλειά «Ένα παράξενο ταξίδι» , η οποία αποτελεί ηχητικό αποτύπωμα των συναυλιών των τριών καλλιτεχνών.


Δημοσιέψτε το..