Ποτέ δε βρίσκει ο έρωτας νησί να ξαποστάσει......

Όσα σου μοιάζουν

Ο δίσκος αποτελείται από 10 τραγούδια και 2 οργανικά θέματα του σολίστα του μπουζουκιού Μανώλη Πάππου, με ερμηνεύτρια τη Σοφία Παπάζογλου στην καλύτερη στιγμή της καριέρας της. Γενικά πρόκειται για έναν αρτιότατο, από κάθε άποψη, δίσκο. Προσωπικά θεωρώ πως είναι η μεγάλη έκπληξη της φετινής χρονιάς στην ελληνική δισκογραφία και ένας από τους πιο ξεχωριστούς δίσκους των τελευταίων χρόνων.

osa sou moiazoun small

Ο Μ. Πάππος παρουσιάζει μια συνθετική εργασία υψηλής ποιοτικής στάθμης, με πλούσια και βαθιά έμπνευση, πρωτοποριακές ιδέες και πολλή φαντασία. Αν και μουσικός με σαφή λαϊκή προέλευση, τα τραγούδια του στο δίσκο αυτό πηγαίνουν πολύ πιο πέρα από την τρέχουσα αντίληψη για το λαϊκό ήχο. Σε αυτό συμβάλλει και η πολύ καλή δουλειά στην ενορχήστρωση που έχει γίνει κυρίως από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και τον Μιλτιάδη Παπαστάμου.

Εξίσου ένδιαφέροντες είναι και οι στίχοι των τραγουδιών που έχουν γραφτεί από τον  Ηλία Κατσούλη, το Θανάση Παπακωνσταντίνου, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη και το Χρήστο Σπουρδαλάκη. Ξεχωρίζουμε τα τραγούδια: "Ο ποταμός", "Σ’ άλλη γη", "Όσα σου μοιάζουν"...

Η Σοφία Παπάζογλου είναι μια τραγουδίστρια με μεγάλες ερμηνευτικές δυνατότητες και το αποδεικνύει κυρίως στα χαμηλόφωνα τραγούδια του δίσκου (πχ. το εξαιρετικό "Ανάσα της βροχής"). Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, συνεργάστηκεε με το μουσικό σχήμα Εν Χορδαίς και γίνεται γνωστή το 1996 με το δίσκο "Στεναγμός Ανατολίτης" του Νίκου Μαμαγκάκη. Στο δίσκο "Όσα σου μοιάζουν" καταθέτει ένα μεγάλο μέρος του ταλέντου της.

Δημοσιέψτε το..